דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


לזמן את עונת הקציר 

מאת    [ 14/12/2007 ]

מילים במאמר: 919   [ נצפה 2097 פעמים ]

לזמן את עונת הקציר - תוצאות כאן ועכשיו

כולנו רוצים לקצור. הרי החלק הנעים והמספק ביותר הוא לקצור את פרי עמלנו, להסתכל עליו ובעיקר לחגוג אותו. בדרך כלל עד לשלב הקציר הדרך ארוכה, על כן דבר ראשון אם רוצים לקצור נדרש לזרוע...

באחד מקורסי האימון שעברתי שמעתי את טל רונן אומר: "אם אין מספיק קציר, כנראה שלא זרעת מספיק. כל שנותר הוא להמשיך לזרוע".

ולזרוע זו לא פעולה פשוטה.

על מנת שנוכל להתחיל לזרוע, נדרשת מכוונות שמתחילה בצעד אחד קטן... כבר אמרו חכמים: "גם מסע בן אלף מיילים מתחיל בצעד אחד קטן".
המכוונות היא קריטית. הידיעה מה אני רוצה שיקרה, היכולת לתכנן את זה ולהצליח לראות את זה קורה, מהווה תנאי מקדים ובסיסי בדרך לתוצאה.
במקביל, חייב להיות דגש על פעולות מדודות, כולל אבני דרך שאנו מחויבים אליהן, אבני דרך אשר ינביטו את התוצאות בעוצמה. אם אשתמש במונחים חקלאיים "זו היכולת לראות את השדה הזה צומח". (אפילו אם אין עדיין מיקום לשדה..)

כדי שיהיה קל, אני שואל את עצמי מהו הצעד הראשון שאני כבר יכול לבצע, ומבצע אותו. ברגע שאני אחרי אותו צעד קטן, יותר קל לי להמשיך ולבצע את כל השאר. נסו זה עובד.

חשוב שנקפיד לא לבלבל את הקוסמוס...
בעניין הזה, יש לי שתי בשורות לספר לכם, האחת טובה והשניה רעה. הבשורה הטובה היא שהקוסמוס מאוד ממושמע והבשורה הרעה היא שהקוסמוס מאוד ממושמע...

כאשר אנו משדרים חוסר ביטחון בהקשר לתוצאות אליהן אנו מכוונים, אנו משדרים מסרים דואליים ואז התוצאות שלנו יהיו בהתאם.

ברגע שבחרנו והחלטנו על יעד מסוים, הדבר אשר יתמוך באופן חד משמעי בתוצאות היא היכולת להתמיד ולהיות מחוייב ב 100% לנתיב שבחרנו!
לפני מספר שנים, כשנודע לי ולאשתי שנאלץ לעבור תהליך של הפריה חוץ גופית על מנת להביא ילדים לעולם, הדבר הראשון שעלה בראשי היה קטסטרופה. 'איך זה קורה לנו', ו'יש סיכוי שלא יהיו לנו ילדים'. אחרי שהתעשתתי, אמרתי לגל אישתי, ובזה שידרתי מסר חד משמעי לי, לה ולעולם: 'אנחנו הולכים להפוך את החוסר נוחות הזו להזדמנות ענקית עבורנו ועבור המשפחה שבדרך'. חודש אחרי כן היינו בדרכנו לחופשה של חודש, חודשיים אחרי זה התחלנו את התהליך, ואחרי חצי שנה נכנסנו להריון עם זוג תאומות. אמנם אין לי יכולת להוכיח זאת, אבל אני משוכנע שעצם ההצהרה ההיא השפיעה על התוצאות.

התמקדות במה שכן עובד:
כאשר התוצאות מאחרות להגיע, או כשיש משברים, האינסטינקט הראשוני שלי הוא לנסות ולהבין מה לא עבד, מה לא עשיתי מספיק? וזה לא רק אני; לא פעם אני שומע מנהלים שאומרים: היינו יכולים... היינו צריכים... אם הייתי עושה Follow Up על העסקה בזמן, היינו יכולים להיות בעמדת מפתח. I Should... I Could... מוכר לכם?

הפיתרון בעיני הוא קודם כל, וכמדיניות, להתמקד במה שכן עובד, במיוחד בדרך לתוצאה או אחריי כשלון. אם ניקח לדוגמא מנהל מכירות שבוחן את העסקאות העתידיות/הפוטנציאליות שלו, הייתי מציע לו להתמקד במה שיש ולבחון מה כן עובד בדרך להשגת התוצאה. המקצועיות של עובדיו, המוצר האיכותי, יחסי האנוש הטובים שלו, עבודת הצוות והיכולת שלו לרתום את עובדיו על מנת ליצר את התוצאה.

לנתח תוצאות טובות:
אחד הדברים המשמעותיים, שיכולים לקדם אותנו אל עוד תוצאות, הוא לנתח תוצאות טובות כשיטת עבודה. לקחת ולנתח על בסיס קבוע 2-3 תוצאות מצויינות שהיו לי החודש. הכי קל לרוץ ולנתח כשלונות. נכון שגם מכשלונות אפשר ללמוד, אבל אני שואל, למה שלא נקדיש את אותה כמות זמן לניתוח ניצחונות, ודרכם נזכה בפירות נוספים

לדוגמא: נסגרה עסקה יפה עם חברה מסוימת. לבדוק מה היה שם?
1) יחסים מבוססים עם הלקוח
2) נעשתה עבודת הכנה מסודרת.
3) היה ברקע לקוח נוסף שהמליץ עלינו.

היכולת לראות את הגורמים להצלחה, מאפשרת לי להשתמש בהם ככלים שישרתו אותי בעסקאות בעתידיות. מעבר לזה, אני תמיד מועצם כשאני בוחן תוצאות טובות, אני שואב משם השראה, וזה מתדלק אותי להמשך הדרך.
כמאמן שרוצה להגדיל את מספר מתאמניו, הדרך היא להתמקד במתאמנים שכן יש לי, להבין מה גרם להם לבוא אליי, לראות איך אני יכול להשתמש שוב באותם אלמנטים שהביאו לי עד היום מתאמנים ובעזרתם לגרום לכך שיהיו לי עוד מתאמנים.

להקשיב לה... לאינטואיציה
אינטואיציה היא היכולת לסמוך על עצמנו. שיתוף פעולה עם האינטואיציה מאפשר לי לפעול ממקום נכון ואמיתי. כשאני מתיידד עם האינטואיציה שלי, היא מהווה עבורי כלי מצוין בדרך לקציר. חשוב שנעבוד עם האינטואיציה, ניתן לה מרחב, ניתן לה להיות. היא פועלת ממקום נכון ואותנטי. נאמין שכל הידע הדרוש בתחום שאנו עוסקים בו על מנת לבצע את מה שאנחנו עושים, נמצא אצלנו בכל נקודת זמן.

כשאני משחק, להיות מרוכז במשחק ולא בתוצאה:
קרה לי לא מעט גם בתור מנהל וגם כמאמן שאני עסוק מידי בתוצאות ופחות בפעולות בדרך לתוצאות. הדבר משול לשחקן כדורסל שנימצא במגרש ובמקום להיות מרוכז במשחק הוא עסוק בלהסתכל אל לוח התוצאות. דמיינו את מייקל ג'ורדן מסתכל על לוח התוצאות בדיוק ברגע שמוסרים לו כדור. האם במקרה זה הוא יהיה מספיק חד כדי לתפוס את הכדור ולייצר את הסל?
אפשר לעשות פסקי זמן, הערכות, לנתח מצב, לבדוק מה עובד ומה לא עובד. ללמוד מזה ולחזור למגרש מרוכז במשחק ומנותק מהתוצאה. כשאני מנותק מהתוצאה אני ממוקד בעשייה שמייצרת אותה.

הפואנטה היא :כמה מהר אתה קם?
נכון שיש לי אסטרטגיה ונכון שאני מכוון ומצליח לראות את היעדים שהגדרתי לעצמי רוקמים עור וגידים. בכל זאת ביום יום ישנם מצבים בהם דברים נתקעים, בדרך לתוצאה נערמים מחסומים, עסקאות שרקמנו לא תמיד הופכות להצלחות.
במקרים אלו ובמיוחד כשפרוייקט כשל ולא הניב את התוצאה לשמה פעלנו חשוב שניזכור שהמחוייבות שלנו עומדת במבחן. ברגעים אלו כדאי לבחון ולו לרגע את המחוייבות, לבדוק האם אנחנו עדיין בעניין? אם התשובה היא כן, מה שחשוב הוא: כמה מהר אנחנו קמים ועוברים את המחסום. צ'רציל אמר: People never fail, they just stop trying""

וטל רונן אומר: "בניהול משברים, הפואנטה היא לא כמה פעמים אתה נופל, אלא כמה מהר אתה קם"

מעל לכל אלו, חשוב שנזכור כי היכולת שלנו לקצור תוצאות טמונה בנו ובעיקר ברמת המכוונות והנחרצות שלנו בדרך לתוצאה המיוחלת.

עופר מלמד
יש לי נסיון של מעל לשנתיים כמאמן אישי, אירגוני ולזוגיות.
בוגר 3 קורסים ב Coaching Academy -טל רונן וערן אולניק. כולל קורס מיומנויות ICF- Intenational Coaching Federation כיום גם מאמן בקורס למאמנים ב Coaching Academy


הגעתי לאימון מתוך הניהול. ברקע 6 שנים סמנכ"ל שיווק ומכירות בתחום המכשור המדעי.
לפני כן, כ-3 שנים ראש צוות ניהול לוגיסטי של ההדרכה באינטל.

נסיון עסקי רב.
תואר ראשון בכלכלה וניהול בהצטיינות ותואר שני במנהל עסקים.

יש בי את האמונה, שמה שאנחנו מחליטים ורוצים שיצליח- מצליח.
יותר קל לעשות את זה, כשיש שותף מחוייב, תומך בדרך.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב